Regisztráció / Bejelentkezés

Kényelem, biztonság és technológia újratöltve

Mi a Suzuki Connect?

A Suzuki Connect Felhasználói Weboldalt könnyedén elérheted, mely felületen lehetőséged van a Fiókadatok és a Szerződés adatainak módosítására vagy esetlegesen akár a Szerződés felmondására, a Fiók törlésére.

Mi a Suzuki Connect?

A Suzuki Connect szolgáltatással új szintre lép a vezető, a gépjármű és a világ kapcsolata.

A szolgáltatással vásárolt vagy azzal utólag felszerelt Suzuki belső terében egy rejtett modul élő kapcsolatot tart a márkakereskedéssel, a szervizzel és más, az autón kívüli rendszerekkel. Ez számtalan lehetőséget biztosít az autótulajdonos számára a távolból végezhető diagnosztikán át az állapotértesítésekig, meghatározza többek közt a parkoló autó helyzetét, követhetőek a vezetési előzmények, és időszakos karbantartási értesítéseket küld. A szolgáltatást mostantól kérheted extraként új autódba, de a már meglévő Suzukidba is szereltetheted.* A funkciókkal egy következő menüpontban részletesen is megismerkedhetsz, de előbb tudd meg, hogy működik a Suzuki Connect!

* A Suzuki Connect szolgáltatás jelenleg a 2021 októberétől gyártott, új Suzuki S-Cross modellek esetében aktiválható, érhető el. A későbbiekben további Suzuki modellek esetében is elérhetővé válik majd a szolgáltatás.

Hogy működik a Suzuki Connect?

Hogy működik a Suzuki Connect?

DCM-mel felszerelt jármű A rejtett adatkommunikációs modul 4G hálózaton kapcsolódik az internethez, és az okostelefonokhoz hasonlóan SIM kártyával, IMEI és ICCID azonosítással, teljes biztonságot nyújtva a használat során.

Kapcsolódó szerver A DCM (Data Commincation Modul) egy biztonságos webes hálózaton keresztül kommunikál a szerverrel, mely begyűjti és elemzi az autó adatait, illetve frissítéseket hajt végre a modulon.

Mobil app Az applikáció egy komplex kezelőfelület, mely összeköttetésben áll a szerverrel. Mutatja az autó helyzetét és állapotát, számos funkciót irányít, biztonsági üzeneteket fogad, értesítéseket jelenít meg. Ezen keresztül tudod begyűjteni a szolgáltatás által nyújtott információkat autóddal kapcsolatban.

Egyre jobban A funkciók és a rendszer folyamatos fejlesztés alatt állnak. Ezek bővüléséről, korszerűsödéséről naprakész tájékoztatást kapnak a felhasználók. Suzuki S-Cross autód első regisztrációjának napjától számítva 3 éves ingyenes időszakot biztosítunk számodra a szolgáltatás igénybevételére. Amennyiben a gépjármű a Suzuki Connect szolgáltatás bevezetését (2022. október 3.) megelőzően került értékesítésre, és az értékesítés napjától számított 1 éven belül jött létre a hozzá tartozó Connect szerződés, a 3 éves időtartam a Connect szerződés megkötésének napjától indul.

Funkciók és szolgáltatások

Parkoló jármű kereső

Előfordul, hogy nem találod az autódat a parkolólabirintusban?

Ez a funkció az okostelefonodon lévő térképet használva egyszerűen megmutatja, hol állítottad le utoljára autód motorját, így nagy területű parkolókban is könnyen megtalálhatod Suzukidat. A parkolóhelyet e-mailben vagy rövid üzenetben családtagjaiddal és barátaiddal is megoszthatod.

Parkoló jármű kereső

Az leparkolt autó helyzetmeghatározása funkció használatára lehetősége van a "másodlagos felhasználónak" is. Ez annyit jelent, hogy a regisztrációkor megadott társszemély az okostelefonjára telepített applikácón szintén használhatja a speciális térképet. Ha a járművet épp ő használja, az app segítségével ugyanúgy megtalálja a leparkolt autót, illetve megoszthatja a lokációt másokkal, mint az elsődleges felhasználó.

Állapotra vonatkozó értesítések

Merült már le az akkumulátorod felkapcsolva felejtett lámpa miatt?

Az állapotértesítés funkció figyelmeztet, ha elfelejtetted bezárni az ajtókat, vagy lekapcsolni a lámpákat. Az applikáció segítségével az ajtókat távolról is be tudod zárni, illetve értesülhetsz az esetleg bekapcsolva hagyott világításról. Ezen kívül közvetlenül az alkalmazás kezdőlapján ellenőrizheted az üzemanyagszintet, a hatótávolságot, és az átlagos üzemanyag-fogyasztást is.

Állapotra vonatkozó értesítések

Az állapotfrissítés funkció használatára lehetősége van a "másodlagos felhasználónak" is. Ez annyit jelent, hogy a regisztrációkor megadott társszemély az okostelefonjára telepített applikácón szintén értesítést kap. Ha a járművet épp ő használja, az app segítségével ugyanúgy tud eljárni, mint az elsődleges felhasználó.

Virtuális kerítés és kijárásitilalom-riasztás

Zsebedben a Suzukid nyomkövetője

A virtuális kerítés funkcióban beállított területi- és időparaméterek alapján nyomon követheted, amikor az autód a meghatározott területet elhagyja vagy belép oda. A kijárásitilalom-riasztás értesít, ha az autóval nem tértek haza a meghatározott időpontig.

Virtuális kerítés és kijárásitilalom-riasztás

A virtuális kerítés és kijárásitilalom-riasztás funkció használatára lehetősége van a "másodlagos felhasználónak" is. Ez annyit jelent, hogy a regisztrációkor megadott társszemély az okostelefonjára telepített applikácón szintén hozzáfér a funkció által generált információkhoz.

Vezetési előzmények

Ha szereted a rendszert és a kiszámíthatóságot, ezt a funkciót is szeretni fogod.

Kövesd nyomon, és rendszerezd az elmúlt 18 hónap vezetési előzményeit! Az adatok vezetők vagy utazások szerint is szűrhetők, valamint magán vagy üzleti használat alapján is szétválaszthatók, és akár CSV-fájlként is exportálhatod őket a nyilvántartásod számára.

Vezetési előzmények

A vezetési előzmények funkció használatára lehetősége van a "másodlagos felhasználónak" is. Ez annyit jelent, hogy a regisztrációkor megadott társszemély az okostelefonjára telepített applikácó segítségével szintén hozzáférhet a vezetési előzmények összes információjához.

Biztonsági értesítések

Csökkentsd a lopás kockázatát!

Kétféle biztonsági értesítési funkció tudatja veled, ha a parkoló autódat feltörték és a riasztó beindult, vagy ha a motort egy olyan időpontban indítják be, amikor feltehetően nem használod járművedet.

Biztonsági értesítések

A biztonsági értesítések funkció használatára lehetősége van a "másodlagos felhasználónak" is. Ez annyit jelent, hogy a regisztrációkor megadott társszemély az okostelefonjára telepített applikácón szintén értesítést kap, ha valami rendellenességet észlel a rendszer az autó biztonságát érintően.

Hibajelző értesítés

Előzd meg a nagyobb meghibásodást, vedd elejét a bajnak!

Ha valami probléma van autóddal, megjelenik egy értesítés az okostelefonodon, amely jelzi az okot és a javasolt tennivalókat. Az alkalmazás segítségével felhívhatod Suzuki márkakereskedődet, vagy közúti segítségnyújtást kérhetsz.

Hibajelző értesítés

A figyelmeztető jelzőfény funkció használatára lehetősége van a "másodlagos felhasználónak" is. Ez annyit jelent, hogy a regisztrációkor megadott társszemély az okostelefonjára telepített applikácón szintén értesítést kap.

Időszakos karbantartás/ Visszahívás-értesítés

Növeld Suzukid élettartamát a betartott karbantartással!

Amikor a rendszeres szerviz ideje közeledik, az applikáció egy emlékeztetőt küld az okostelefonodra, nehogy elfelejtsd. Szervizakció vagy visszahívás esetén az információ szintén értesítésként jelenik meg.

Időszakos karbantartás/ Visszahívás-értesítés

A karbantartás- és visszahívás-értesítés funkció használatára lehetősége van a "másodlagos felhasználónak" is. Ez annyit jelent, hogy a regisztrációkor megadott társszemély az okostelefonjára telepített applikácón szintén értesítést kap.

Suzuki Connect bemutató videó

Indulj el velünk, és ismerkedj meg a Suzuki Connect applikáció főbb funkcióival!

Suzuki Connect aktiválása

A gépjármű forgalmiban szereplő tulajdonosa személyesen felkeresi bármely Suzuki márkaszervizt

A márkaszerviz munkatársa (sales vagy aftersales) az aktiválandó gépkocsi alvázszámát és a gépkocsi regisztrációs dátumát rögzíti a Suzuki Connect rendszer márkaszerviz részére elérhető felületén

A márkaszerviz kinyomtatja az aktiváláshoz szükséges Suzuki Connect regisztrációs adatlapot, mely tartalmazza a Suzuki Connect regisztrácós eljárás kérelmezéséhez szükséges QR-kódot (amennyiben a kérelmezés okostelefon használatával történik) és webhelyet (amennyiben a kérelmezés okostelefontól eltérő eszköz használatával történik)

Az ügyfél a QR-kód vagy webhely segítségével a Suzuki Connect weboldalra látogat

Az ügyfél (szükség estén a márkaszerviz munkatársának támogatását igénybe véve) létrehozza a felhasználó felületet a Suzuki Connect weboldalon

Az ügyfél - a Suzuki Connect weboldalon történő - regisztrációjának végeztével a gépkocsi aktivált státuszra vált

Az ügyfél letölti a Suzuki Connect applikációt a regisztrációs lapon lévő információk alapján és bejelentkezik az applikációba

Aktiváló videó

Nézd meg videónkban a Suzuki Connect applikáció aktiválásának egyszerű lépéseit, hogy te is “zsebre tehesd” Suzukidat!

A regisztráció folyamata

Regisztráció / Bejelentkezés
1

Ha tudsz QR-kódot olvasni okostelefonoddal

* iPhone-nal használd az alapértelmezett kameraalkalmazást. * Webböngészők esetén iPhone-odon a Safarit, Androiddal pedig a Google Chrome-ot használd

A tagsági weboldalra való belépéshez olvasd be a QR-kódot, amely a márkakereskedésben kapott lapon található. Ott tudod elkezdeni fiókod létrehozását.

2

Nyomj a „Létrehozom a fiókot”-ra.

3

A „Létrehozom a fiókot” oldalon, miután beírtad az e-mail címedet és a Járműazonosító-számot, olvasd át gondosan az információt. Ha mindennel egyetértesz, pipáld ki az "Egyetértek a fentiekkel"-t, ezután nyomj a "Tovább"-ra.

Mobil app használati útmutató

Az alábbi linkre kattintva letöltheted a mobil app használatát bemutató részletes tájékoztatót pdf formátumban.

App használati útmutató letöltése