Regisztráció / Bejelentkezés

Kényelem, biztonság és technológia újratöltve

Mi a Suzuki Connect?

A Suzuki Connect Felhasználói Weboldalt könnyedén elérheted, mely felületen lehetőséged van a Fiókadatok és a Szerződés adatainak módosítására vagy esetlegesen akár a Szerződés felmondására, a Fiók törlésére.

Mi a Suzuki Connect?

A Suzuki Connect szolgáltatással új szintre lép a vezető, a gépjármű és a világ kapcsolata.

A szolgáltatással vásárolt vagy azzal utólag felszerelt Suzuki belső terében egy rejtett modul élő kapcsolatot tart a márkakereskedéssel, a szervizzel és más, az autón kívüli rendszerekkel. Ez számtalan lehetőséget biztosít az autótulajdonos számára a távolból végezhető diagnosztikán át az állapotértesítésekig, meghatározza többek közt a parkoló autó helyzetét, követhetőek a vezetési előzmények, és időszakos karbantartási értesítéseket küld. A szolgáltatást mostantól kérheted extraként új autódba, de a már meglévő Suzukidba is szereltetheted.* A funkciókkal egy következő menüpontban részletesen is megismerkedhetsz, de előbb tudd meg, hogy működik a Suzuki Connect!

* A Suzuki Connect szolgáltatás jelenleg a 2021 októberétől gyártott Suzuki S-Cross, megújult Vitara és vadonatúj Swift modellek esetében aktiválható, érhető el.

Hogy működik a Suzuki Connect?

Hogy működik a Suzuki Connect?

DCM-mel felszerelt jármű A rejtett adatkommunikációs modul 4G hálózaton kapcsolódik az internethez, és az okostelefonokhoz hasonlóan SIM kártyával, IMEI és ICCID azonosítással, teljes biztonságot nyújtva a használat során.

Kapcsolódó szerver A DCM (Data Commincation Modul) egy biztonságos webes hálózaton keresztül kommunikál a szerverrel, mely begyűjti és elemzi az autó adatait, illetve frissítéseket hajt végre a modulon.

Mobil app Az applikáció egy komplex kezelőfelület, mely összeköttetésben áll a szerverrel. Mutatja az autó helyzetét és állapotát, számos funkciót irányít, biztonsági üzeneteket fogad, értesítéseket jelenít meg. Ezen keresztül tudod begyűjteni a szolgáltatás által nyújtott információkat autóddal kapcsolatban.

Egyre jobban A funkciók és a rendszer folyamatos fejlesztés alatt állnak. Ezek bővüléséről, korszerűsödéséről naprakész tájékoztatást kapnak a felhasználók. Suzuki S-Cross, megújult Vitara vagy vadonatúj Swift gépjárműved első regisztrációjának napjától számítva 3 éves ingyenes időszakot biztosítunk számodra a szolgáltatás igénybevételére. Amennyiben a gépjármű a Suzuki Connect szolgáltatás bevezetését (2022. október 3.) megelőzően került értékesítésre, és az értékesítés napjától számított 1 éven belül jött létre a hozzá tartozó Connect szerződés, a 3 éves időtartam a Connect szerződés megkötésének napjától indul.

Funkciók és szolgáltatások

Parkoló jármű kereső

Előfordul, hogy nem találod az autódat a parkolólabirintusban?

Ez a funkció az okostelefonodon lévő térképet használva egyszerűen megmutatja, hol állítottad le utoljára autód motorját, így nagy területű parkolókban is könnyen megtalálhatod Suzukidat. A parkolóhelyet e-mailben vagy rövid üzenetben családtagjaiddal és barátaiddal is megoszthatod.

Parkoló jármű kereső

Az leparkolt autó helyzetmeghatározása funkció használatára lehetősége van a "másodlagos felhasználónak" is. Ez annyit jelent, hogy a regisztrációkor megadott társszemély az okostelefonjára telepített applikácón szintén használhatja a speciális térképet. Ha a járművet épp ő használja, az app segítségével ugyanúgy megtalálja a leparkolt autót, illetve megoszthatja a lokációt másokkal, mint az elsődleges felhasználó.

Állapotra vonatkozó értesítések

Merült már le az akkumulátorod felkapcsolva felejtett lámpa miatt?

Az állapotértesítés funkció figyelmeztet, ha elfelejtetted bezárni az ajtókat, vagy lekapcsolni a lámpákat. Az applikáció segítségével az ajtókat távolról is be tudod zárni, illetve értesülhetsz az esetleg bekapcsolva hagyott világításról. Ezen kívül közvetlenül az alkalmazás kezdőlapján ellenőrizheted az üzemanyagszintet, a hatótávolságot, és az átlagos üzemanyag-fogyasztást is.

Állapotra vonatkozó értesítések

Az állapotfrissítés funkció használatára lehetősége van a "másodlagos felhasználónak" is. Ez annyit jelent, hogy a regisztrációkor megadott társszemély az okostelefonjára telepített applikácón szintén értesítést kap. Ha a járművet épp ő használja, az app segítségével ugyanúgy tud eljárni, mint az elsődleges felhasználó.

Virtuális kerítés és kijárásitilalom-riasztás

Zsebedben a Suzukid nyomkövetője

A virtuális kerítés funkcióban beállított területi- és időparaméterek alapján nyomon követheted, amikor az autód a meghatározott területet elhagyja vagy belép oda. A kijárásitilalom-riasztás értesít, ha az autóval nem tértek haza a meghatározott időpontig.

Virtuális kerítés és kijárásitilalom-riasztás

A virtuális kerítés és kijárásitilalom-riasztás funkció használatára lehetősége van a "másodlagos felhasználónak" is. Ez annyit jelent, hogy a regisztrációkor megadott társszemély az okostelefonjára telepített applikácón szintén hozzáfér a funkció által generált információkhoz.

Vezetési előzmények

Ha szereted a rendszert és a kiszámíthatóságot, ezt a funkciót is szeretni fogod!

Kövesd nyomon, és rendszerezd az elmúlt 18 hónap vezetési előzményeit! A részletes adatok között megtalhatóak az út időtartamára, a megtett távolságra, sőt az átlagos üzemanyag-fogyasztásra vonatkozó információk is, a térkép segítségével pedig utazásaid kezdő- és végpontját is nyomon követheted. Az adatok vezetők vagy utazások szerint regisztrálhatók és módosíthatók, valamint magán vagy üzleti használat alapján is kategorizálhatók, és akár CSV-fájlként is exportálhatod őket a nyilvántartásod számára

Vezetési előzmények

A vezetési előzmények funkció használatára lehetősége van a "másodlagos felhasználónak" is. Ez annyit jelent, hogy a regisztrációkor megadott társszemély az okostelefonjára telepített applikácó segítségével szintén hozzáférhet a vezetési előzmények összes információjához.

Biztonsági értesítések

Csökkentsd a lopás kockázatát!

Kétféle biztonsági értesítési funkció tudatja veled, ha a parkoló autódat feltörték és a riasztó beindult, vagy ha a motort egy olyan időpontban indítják be, amikor feltehetően nem használod járművedet.

Biztonsági értesítések

A biztonsági értesítések funkció használatára lehetősége van a "másodlagos felhasználónak" is. Ez annyit jelent, hogy a regisztrációkor megadott társszemély az okostelefonjára telepített applikácón szintén értesítést kap, ha valami rendellenességet észlel a rendszer az autó biztonságát érintően.

Hibajelző értesítés

Előzd meg a nagyobb meghibásodást, vedd elejét a bajnak!

Ha valami probléma van autóddal, megjelenik egy értesítés az okostelefonodon, amely jelzi az okot és a javasolt tennivalókat. Az alkalmazás segítségével felhívhatod Suzuki márkakereskedődet, vagy közúti segítségnyújtást kérhetsz.

Hibajelző értesítés

A figyelmeztető jelzőfény funkció használatára lehetősége van a "másodlagos felhasználónak" is. Ez annyit jelent, hogy a regisztrációkor megadott társszemély az okostelefonjára telepített applikácón szintén értesítést kap.

Időszakos karbantartás/ Visszahívás-értesítés

Növeld Suzukid élettartamát a betartott karbantartással!

Amikor a rendszeres szerviz ideje közeledik, az applikáció egy emlékeztetőt küld az okostelefonodra, nehogy elfelejtsd. Szervizakció vagy visszahívás esetén az információ szintén értesítésként jelenik meg.

Időszakos karbantartás/ Visszahívás-értesítés

A karbantartás- és visszahívás-értesítés funkció használatára lehetősége van a "másodlagos felhasználónak" is. Ez annyit jelent, hogy a regisztrációkor megadott társszemély az okostelefonjára telepített applikácón szintén értesítést kap.

Suzuki Connect bemutató videó

Indulj el velünk, és ismerkedj meg a Suzuki Connect applikáció főbb funkcióival!

Suzuki Connect aktiválása

A gépjármű forgalmiban szereplő tulajdonosa személyesen felkeresi bármely Suzuki márkaszervizt

A márkaszerviz munkatársa (sales vagy aftersales) az aktiválandó gépkocsi alvázszámát és a gépkocsi regisztrációs dátumát rögzíti a Suzuki Connect rendszer márkaszerviz részére elérhető felületén

A márkaszerviz kinyomtatja az aktiváláshoz szükséges Suzuki Connect regisztrációs adatlapot, mely tartalmazza a Suzuki Connect regisztrácós eljárás kérelmezéséhez szükséges QR-kódot (amennyiben a kérelmezés okostelefon használatával történik) és webhelyet (amennyiben a kérelmezés okostelefontól eltérő eszköz használatával történik)

Az ügyfél a QR-kód vagy webhely segítségével a Suzuki Connect weboldalra látogat

Az ügyfél (szükség estén a márkaszerviz munkatársának támogatását igénybe véve) létrehozza a felhasználó felületet a Suzuki Connect weboldalon

Az ügyfél - a Suzuki Connect weboldalon történő - regisztrációjának végeztével a gépkocsi aktivált státuszra vált

Az ügyfél letölti a Suzuki Connect applikációt a regisztrációs lapon lévő információk alapján és bejelentkezik az applikációba

Aktiváló videó

Nézd meg videónkban a Suzuki Connect applikáció aktiválásának egyszerű lépéseit, hogy te is “zsebre tehesd” Suzukidat!

A regisztráció folyamata

Regisztráció / Bejelentkezés
1

Ha tudsz QR-kódot olvasni okostelefonoddal

* iPhone-nal használd az alapértelmezett kameraalkalmazást. * Webböngészők esetén iPhone-odon a Safarit, Androiddal pedig a Google Chrome-ot használd

A tagsági weboldalra való belépéshez olvasd be a QR-kódot, amely a márkakereskedésben kapott lapon található. Ott tudod elkezdeni fiókod létrehozását.

2

Nyomj a „Létrehozom a fiókot”-ra.

3

A „Létrehozom a fiókot” oldalon, miután beírtad az e-mail címedet és a Járműazonosító-számot, olvasd át gondosan az információt. Ha mindennel egyetértesz, pipáld ki az "Egyetértek a fentiekkel"-t, ezután nyomj a "Tovább"-ra.

Mobil app használati útmutató

Az alábbi linkre kattintva letöltheted a mobil app használatát bemutató részletes tájékoztatót pdf formátumban.

App használati útmutató letöltése